perjantai 20. heinäkuuta 2012

Raikas raparperimehu

Keskikesän raparpereista syntyy oivallinen mehu, joka saa raikkautta mintusta ja limestä. Täydellinen kesäjuoma!


Raikas raparperimehu  

(sovellettu Valion ja Hesarin ohjeista)

2 l pilkottua raparperia
1 l vettä
nippu tuoretta minttua
2 dl sokeria (esim. 1 dl taloussokeria ja 1 dl raakaruokosokeria)
2 limen mehu

Pilko raparperit kuorineen noin sentin paksuisiksi paloiksi. Laita raparperit, minttu ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia. Siivilöi mehu. Lisää sokeri ja limen mehu. Sekoita, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Pullota.

Tarjoa mehu vedellä tai kivennäisvedellä laimennettuna.

Myös kuohuviini ja rommi ovat raparperimehulle kelpo seuralaisia.

2 kommenttia:

  1. Nam! Suosisivatpa säätkin, niin voisi lämpimänä päivänä kokeilla tätä. :-)

    VastaaPoista