Asiaan eli Aasiaan. Tämmöisiä tofu-seesaminuudeleita teimme muutama päivä sitten. Tähän ohjeeseen meillä tullaan turvautumaan vielä moni arki-iltoina - helppoa ja älyttömän hyvää!
Nuudelien kylkeen paistoimme tofun lisäksi herkkusieniä ja kevätsipulia. Ohjetta kannattaa toki varioida sesongin ja omien mieltymysten mukaan - esimerkiksi purjo, parsakaali tai lehtikaali kävisivät tähän varmasti myös.
Tofu-seesaminuudelit
kaksi reilunpuoleista annosta2-3 kiekkoa (täysjyvä)nuudeleita (laitoin Blue dragonin 3 pyöreää)
n. 150 g kiinteää tofua tai reilumminkin
1 tl soijakastiketta
rypsiöljyä
ripaus (raakaruoko)sokeria
muutama iso herkkusieni
pienen kevätsipulin varsi
reilu tl seesaminsiemeniä
seesamikastike nuudeleille:
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2-3 tl soijakastiketta
2 tl riisiviinietikkaa
2 tl tummaa seesamiöljyä
1 tl rypsiöljyä
1 tl (raakaruoko)sokeria
chiliä (jauheena, hiutaleina tai tuoreena)
- Kuivaa tofu talouspaperilla ja pilko se esimerkiksi pieniksi kolmioiksi. Lorauta tofupalojen sekaan noin teelusikallinen soijaa ja jätä maustumaan. Pilko myös herkkusienet ja kevätsipuli.
- Sekoita kastike valkosipulista, soijasta, riisiviinietikasta, seesami- ja rypsiöljystä, sokerista ja chilistä.
- Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet aavistuksen väriä. Siirrä siemenet esimerkiksi lautaselle odottamaan.
- Lisää pannuun öljyä ja ripaus sokeria. Paista tofupaloja, kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Lisää pannulle herkkusienet ja kevätsipuli ja paista vielä hetki.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Sekoita kastike nuudelien joukkoon. Lisää joukkon myös tofu-sieni-sipuliseos.
- Ripottele annosten päälle paahdettuja seesaminsiemeniä.
Tämäkin aivan ihanan näköistä! Ja tosi kiva kuva muutenkin. Sommittelu ja lavastus :)
VastaaPoistaLavastaminen oli hauskaa (siemenien kerääminen tosin vähän vähemmän hauskaa).
PoistaErilaiset siemenet on ihania. Tulee heti monipuolisempaa, maukkaampaa ja herkullisemman näköistäkin!
VastaaPoistaNiinpä!
PoistaIhana kuva! Onko tulossa juttua tuosta sokerisesta (ja hyvästä!) jälkkäristä?
VastaaPoistaM