torstai 2. elokuuta 2012

Paahdettu pesto-perunasalaatti

Koska kelit ovat pysyneet lämpiminä, jatketaan vielä kesäisillä sapuskoilla - tällä kertaa paahdetulla pesto-perunasalaatilla. Tätä voi kyllä varmasti tehdä uusien perunoiden sijasta ihan normipotuista ja siis vaikka keskellä talvea.

Käytimme perunasalaattiin purkkipestoa, ja lopputulos oli oikein maistuva - etenkin poikaystävä-apukokki-kuvausassistentti tykkäsi tosi paljon. Veikkaan kuitenkin, että kotitekoisella pestolla tästä tulisi vielä parempaa. Perunoille voisi myös tehdä vähän yksinkertaisemman kastikkeen, ranskalaistyyppisen pistoun, joka sisältää perinteisesti basilikaa, valkosipulia ja oliiviöljyä (asiantuntijat älähtäkää, jos olen väärässä).



Meillä perunoita oli reilu 600 grammaa, josta syntyi kolmisen annosta.

Paahdettu pesto-perunasalaatti

(sovellettu Voisilmäpeliä-blogin ohjeesta)

600 g (uusia) perunoita
oliivi- tai rypsiöljyä
mustapippuria
kukkurallinen rkl vihreää pestoa tai pistouta (tai reilumminkin)

kymmenisen kirsikkatomaattia
oliivi- tai rypsiöljyä
balsamicoa
mustapippuria

pienehkö rasia tai reilu puska rucolaa
tuoretta basilikaa
1-2 tl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
1/2 tl dijon-sinappia
1/2 tl juoksevaa hunajaa

(parmesaania)

  • Pese perunat ja pilko ne noin neljään osaan. Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (jätä kuitenkin tilaa kirsikkatomaateille) ja lorauta päälle öljyä. Mausta mustapippurilla.
  • Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne pienehköön, uuninkestävään astiaan leikkuupinta ylöspäin. Lisää tomaattien päälle hieman öljyä, balsamicoa ja mustapippuria. Laita kirsikkatomaatit astiassaan perunoiden kanssa samalle pellille.
  • Paahda perunoita ja kirsikkatomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia tai kunnes perunat ovat kunnolla saaneet väriä ja tomaatit sopivasti kuivahtaneet. Sekoittele perunoita muutaman kerran paistamisen aikana. Painele samalla kirsikkatomaatteja esimerkiksi lusikalla, jolloin ylimääräinen neste valuu lautaselle ja ne kuivuvat nopeammin.
  • Anna perunoiden ja kirsikkatomaattien jäähtyä hetki. Lisää perunoiden joukkoon pesto.
  • Sekoita rucolalle ja basilikalle kastike öljystä, sitruunamehusta, sinapista ja hunajasta. Kaada kastike rucolan ja basilikan joukkoon.
  • Sekoita keskenään perunat, kirsikkatomaatit, rucola ja basilika. Vuole salaatin päälle halutessasi parmesaania. Tarjoile haaleana.

6 kommenttia:

  1. Ihana kulho tuolla salaatilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on Marimekon iki-ihanaa Siirtolapuutarha-sarjaa.

      Poista
  2. Ihana ohje ja ihana blogi! Ihanaa et jaksat raapustella ja kuvata (vai kuvatuttaa?) ihania ihanuuksia :) ja kaikista kivoin on toi lainaus profiilin kuvauksessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa puuhaa tää on kyllä ollut. :) Kameran laukaisinta painan kyllä itse, mutta kuvausassistenttia matkan varrella on tarvittu mm. valotuksen säätämiseen ja pöytäliinan silittämiseen ;). Lainaus on munkin mielestä mainio!

      Poista
  3. Ää ihanan näköistä salaattia! Tätä kokeilen varmasti aamulla. Ainesosatkin sopivasti löytynevät kaapista!! :D

    VastaaPoista